18.06.2008 12:04

Plazmatévével és 3.000 euró készpénzzel csábít az új SMS-szélhámosság

  Flattr this
 

„Egy sorshúzást követően az Altex és a National Tv Önt jelölte ki nyertesnek. Nyereménye 3.000 euró készpénz és egy nagyképernyős plazmatévé!
Az Ön kódja: T807. Részletekért hívja a 0767792425–ös számot”

Legújabban ezzel az SMS üzenettel próbálják becsapni a romániai mobilozókat, eddig még ismeretlen csalók. A Vodafone előfizetőknek kiküldött áltatással azt szeretnék elérni, hogy a nyeremény reményében az áldozatok fel nem használt mobiltelefonos feltöltőkártyák aktiváló kódjait küldjék el nekik.

feltöltőkártya-kódra megy ki a játék
A gyanú be is bizonyosodott, amikor felhívtuk az SMS-ben közölt telefonszámot, a tennivalókat hadaró fiatalember szerint a lényeg, hogy egy Vodafone hálózatban érvényes, 20 eurós feltöltő kártya kódszámát kell bediktálni és máris lohol valamelyik futárszolgálat embere hogy házhoz vigye a padlásajtó méretű tévét, meg a körülbelül 10.000 RON-t érő készpénzt.
A csaló előtt az Altex ügyfélszolgálatát is felhívtuk, a részleteket hallva a call-centeres hölgy azonnal reagált: „Az Altexnek nincs ilyen nyereményjátéka, az üzenet csalás, nem szabad neki bedőlni”.

értesíteni kell az Altexet
Miután az Altex-től kapott információkat az SMS-ező fiatalemberrel megoszottuk, azt kérte fél óra múlva hívjuk vissza, hogy addi tisztázza a helyzetet, de nem tette le, hanem mellékvonalra kapcsolt, valószuínűleg azért, hogy a közben a többi bejövő hívást is fogadhassa. Fél óra múlva megint hívtuk, nem vette fel!
Szóval hasonló SMS-re senki ne reagáljon közvetlenül, azaz ne hívja fel az abban leírt számot, semmi értelme. Ellenben az Altex ügyfélszolgálatát értesítheti, hogy nyilvántartásba vehessék a csalók újabb próbálkozását. vewzetékes telefonról, egy helyi hívás áráért hívja a 0801025839-es számot, Vodafone-ról és Orange-ról pedig egy hálózaton belüli hívás áráért a *25839–es számon reagálnak. A bolthálózat weblapján egy hivatalos közlemény is megtalálható a csalással kapcsolatban: altex.ro

Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 5.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások