05.06.2009 07:15

Partiumi Híd Fesztivál Kökényesden

  Flattr this
 

Első alkalommal szervezik meg a Partiumi Híd Fesztivált a Szatmár megyei Kökényesden 2009 július 9-13 között. Lesz Kormorán, Beatrice, Ossian, Zanzibár, Ismerős Arcok, Kalapács Együttes, Tűzmadár, Bikini, Invader, meg 4Ever fellépés is.

Szervező: Híd Egyesület
A kökényesdi horgásztó mellett rendezett első nemzeti ifjúsági tábor időpontja 2009. július 9-13. A rendezvény fővédnöke Mádl Ferenc, Magyarország volt köztársasági elnöke és Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, Európa Parlamenti képviselő. Az ötnapos fesztivál főszervezője és programfelelőse Krakkó Rudolf, a Szatmári Híd Egyesület vezetője, sajtószóvivője és másik programfelelőse pedig Vékony Zsolt. A fesztivál médiafőnöke Frigyesy Ágnes újságíró.
A partiumi fiatalok célja: a nemzettudat erősítése, a nemzeti önbecsülés visszaszerzése, továbbá szoros kapcsolatok kialakítása és ápolása más – nemzetünkért tenni akaró – szervezetekkel, és  történelmi egyházakkal.

Wass-mottó
A rendezvény szervezői szeretnék elérni, hogy a résztvevő gyermekek és felnőttek, fiatalok és „örökifjak”, fiúk és lányok, mindenki megtalálja a neki tetsző programokat, anélkül, hogy politikai tőke kovácsolóinak áldozataivá válnának. A partiumi fiatalok által szervezett ifjúsági tábor mottója egy Wass Albert idézet: „Az igazak jövendőjét a lélek és a szellem ereje formálja…”

előadások
Naponta nemzeti tudatot erősítő irodalmi, történelmi, kulturális előadásokat hallgathatnak majd a Fesztivál résztvevői. Az előadók között található Raffay Ernő, Takaró Mihály és Vekov Károly történészek, Tőkés László EP-képviselő, Bartha József tiszteletes és Gergely István, a csíksomlyói „Árvácskák” „atyja”, Mikola István és Vona Gábor politikusok, valamint Buzányszky Jenő, a legendáshírű Aranycsapat még élő futballistája stb. Ezen kívül lesz néptáncbemutató, borkóstoló, horgász- és halászléfőző-verseny, és még számtalan program várja a vendégeket.

koncertek
Esténként neves együttesek szórakoztatják a nagyérdeműt! A fellépő zenekarok között található:
július 9-én csütörtökön, az Osztováta és az Ismerős Arcok,
július 10-én pénteken, a Gyökér, a Tűzmadár, az Ossián,
július 11-én szombaton, a 4Ever, Invader, a Kalapács együttes,
július 12-én vasárnap, az October, a PG CSoport, a Bikini,
július 13-án hétfőn, a Kormorán, a Zanzibár, és az Ordibáló Szamócák.

További részletek:
hidfesztival.eu
hidegyesulet.partium(at)gmail(dot)com


Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.7 (az 5-ből). 7 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 23. kedd,
Ma Béla, holnap György ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Roy Orbison.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások