25.11.2010 12:37

Mennyit ér egy weblap, ha szatmári?

  Flattr this
 

Elővettük titkos szkennerünket és ráengedtük pár Szatmárról üzemeltetett honlapra, azt kutatva melyik milyen pénzbeli értékkel bír.

Illetve nem csak azt néztük, hogy ma mennyi az értéke, néhány esetében azt is sikerült felderíteni, mennyit ért pár hónappal/évvel ezelőtt és hogy mennyi bevételt hoz(hatna) naponta.
Az összehasonlításokból az is kiderül, a válság nemcsak az offline piaci szereplőkre súlyott le és a bevételeket tépázta meg, de az internetes oldalak értéke is alacsonyabb mint korábban volt, jövedelmező befektetésekként ezek sem váltak be.
Na, de lássuk hogymivan:

A lóerők nyelvét beszélő 365hp.ro értéke két éve még 1.744 amerikai dollár volt, elméletileg napi 2,4 zöldhasút termelve, mára 1.620 dollára esett az értéke  és az elméleti nap bevétel 2,22 dollárra csökkent.

A szatmári híreket közlő internetes újságok román nyelvű éllovasa, a satumareonline.ro 3.110 dollárról fél év alatt 3.007 dollárra visszaesve mintegy 100 USD-t veszített az értékéből. Ha minden igaz napi 4,12 dolcsi reklámbevétellel számolhat az üzemeltető.

Egy másik román nyelvű hírportál, a portalsm.ro 2010 őszén még 3.372 dollárt kóstált volna, ha piacra viszik, ma 3.153 dollárt ér, náluk már nagyobb a bukta, az értékvesztés 219 zöldhasú. De még így is napi 4,32 hoz a konyhára

A köszöngetős hellosm.ro -ról csak napi adatunk van, ami nem kevesebb mint 3.657 USD. A napi bevételt 5,01 dollárra becsüli sokoldalú kis értékszkennerünk.

A leginkább egy titkos Pájspemáj-beli braszeriából szerkesztett civís-blog, a sracok.ro ma 313.9 dollárt ér, (zsenge kora miatt múltbéli adatunk nincs), napi 0,43 usd-t hoz, ami épp elég az ihletadó féldeci szánkós vodkára, meg az üveg Noroc-ra.

És akkor jöjjön a szatmári hírmasztodon, a szatmar.ro, amelyik két hónappal ezelőtt 11.852 usd-t ért a virtuális webtőzsdén.
A válság szele őket sem felfelé lendítette, a magyar nyelvű hírportál 2010 november végén 10.088 dollárt ér, a bukta az ő esetükben 1.764 zöldhasú.
A szatmárpontró-sok napi elméleti bevétele 13,82 USD, amiből már egy pizzára is futhatná a vodka/sör mellett.

Szerény önmagunk, a hétvégi bulikutató 25ora.ro ma 2.650 USD-t ér, miközben két hónappal ezelőtt még 3.120-on volt a becsült értékünk. Egy egyszerű kivonás megmutatja: a válság (vagy valami egyéb), 470 dollárt vágott rajtunk, de mi ennek ellenére sem sírunk, mert ha Chuck Norris velünk, kicsoda ellenünk?!
Ha pedig kihasználnánk minden egyes ránktévedő szempár jelentette reklámbevételi lehetőséget ebben az időszakban napi 3,63 dollárt tehetnénk zsebre és fizethetnénk egy másik üveg Noroc-ot a srácoknak.

Az offline média internetes kiadásait is szken alá vesszük mindjárt, de lesz itt még közhivatalok weblapjainak értéke, meg szatmári céges weblapelemzés is, csak nem most, hanem.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 4.5 (az 5-ből). 4 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 25. csütörtök,
Ma Márk, holnap Ervin ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Al Pacino, Felipe Massa, Hargitai Bea, Osvárt Andrea, Pjotr Iljics Csajkovszkij.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások