22.02.2009 09:44

Ma éjjel eldől ki visz haza Oscar díjat

  Flattr this
 

Közép-kelet európai idő szerint, vasárnapról hétfőre virradó hajnalban közvetíti az RTLKlub a 2009-es Oscar díjkiosztó ünnepséget. A műsor romániai idő szerint hétfőn hajnalban 03:00-kor kezdődik.

A 81.-ik Oscar Gála posztere

A 81.-ik Oscar Gála posztere

A Batman-es Heath Ledger posztumusz Oscar-jában szinte majdnem mindenki biztos a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában.

Gettómilliomos
A filmek versenyében a legnagyobb esélyesnek Danny Boyle Gettómiliiomos című filmjét tartják, annak ellenére is, hogy a Benjamin Button különös élete kapta a legtöbb, összesen 13 jelölést.
A Gettómilliomos - ha nyer - 11. lehet azon filmek sorában, melyek úgy kapták meg a legjobb filmért járó Oscart, hogy egyetlen színészi alakítás sem volt a jelöltek között. Ez legutóbb olyan filmeknek sikerült, mint Mel Gibson Rettenthetetlen-je vagy a Gyűrűk ura harmadik része, 2003-ban.

Winslet Oscart kap?
A legjobb női főszereplők versenyének két legnagyobb esélyese Meryl Streep és Kate Winslet. Streep-et nevezhetnénk akár az Oscar nagy nyertesének is, hisz eddig már két szobrocskát kapott, de ha azt nézzük, hogy már 14-szer jelölték, akkor akár az Oscar nagy vesztesének is tarthatjuk. Akárcsak Kate Winslet-et, aki immár hatodik alkalommal van a jelöltek között, és ezzel minden idők legfiatalabb színésznője, akinek ezt sikerült elérnie. A korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartott Winsletnek azonban jelöléseiből eddig egyet sem sikerült díjra váltania. A jelöltek között ott van még Anne Hatthaway, aki mára kilépett a neveletlen hercegnő szerepéből, és Angelina Jolie is, aki Clint Eastwood Elcserélt életek című filmjében nyújtott alakításáért kapott jelölést.

Pitt díjazott lesz?
A legjobb férfi főszereplők között ott van Brad Pitt is, akit, a Benjamin Button különös élete című film címszerepéért jelöltek. A világ talán legismertebb sztárpárja ezzel olyan művészek teljesítményét ismétli meg, mint Ava Gardner és Frank Sinatra, akiket 1953-ban, vagy az Elizabeth Taylor- Richard Burton házaspár, akiket 1966-ban jelöltek a legjobb színésznő és színész díjára.
A kritikusok szerint azonban idén kevés esélye van a hatgyermekes párnak arra, hogy szobrocskával térjen haza. Brad Pittnek ugyanis olyan színészekkel kell felvennie a versenyt, mint Mickey Rourke, aki hosszú idő után tért vissza a filmvászonra, és sokak szerint, élete egyik legjobb alakítását nyújtotta a Pankrátorban, Sean Penn a Milk című filmben, vagy a szintén esélyesnek tartott Anthony Minghella a Frost/Nixon-ban.

Tomei kap nőként Oscart?

A legnyitottabbnak talán a legjobb női mellékszereplők versenye tűnik. A jelöltek között sorakozik Marisa Tomei, a Pankrátorban nyújtott alakításáért és Penelopé Cruz is, aki Woody Allen filmjében, a Vicky Cristina Barcelonában Javier Bardem, Rebeca Hall és Scarlett Johanson társaságában nyújtott parádés alakítást. A film megkapta a legjobb vígjátékért járó Golden Globe-ot, Oscar-díjra azonban sem a filmet, sem Woody Allent nem jelölték.
forrás: [rtlklub.hu]



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 4.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások