26.08.2008 12:01

Lesből támadó „Singer-csalás”

  Flattr this
 

Hol osztrák múzeum, hol németországi gyűjtő, hol svájci alapítvány fizet eurótízezreket egy ki tudja hányadjára felbukkanó csalás beetető szövege szerint. Antikváriumosok szerint 50 eurót ér ma egy Singer.

Nem szabad hinni a szemünknek

Nem szabad hinni a szemünknek

A hirdetés szövege

A hirdetés szövege

Egy szép példány, de ez se ér sokat

Egy szép példány, de ez se ér sokat

Hargita, Kovászna és Szeben után Szatmár megyében is felbukkantak a falragaszok, miszerint egy elszánt német gyújtő egy garzon árát fizeti ki, ráadásul helyben Singer, Kayzer, Naumann, Gritzner, Fenix, vagy Paff gyártmányú varrógépekért.

már volt ilyen
A néhány évvel ezelőtt Szatmárnémetiben egyszer már megjátszott szélhámosság lényege, hogy a vevőt furcsamód csak párjával érdekli a régiség és ha az eladónak az nincs meg, akkor azt tudja kinél van és elérhetőségeket is megad. A villanyoszlopokra kiragasztott hirdetésben megadott telefonszámon válaszoló férfi igazolja is ezt, azt mondja sorozatszámtól függ, hogy szükség van-e a varrógép párjára, vagy sem, persze a sorozatszám lehet légből kapott is. (Ilyet az interneten is könnyű találni, egy percebe se telt és meg is van egy: Y3038052.)

hipp-hopp, volt-nincs
Szóval kettesével van keletje a varrógépnek, a csaló által felajánlott eladó 4.000 - 5.000 eurót kér a szabószerkezetért, attól függően mennyi pénzt vél „kihallani” az érdeklődőből. Ha valaki beugrik és nagy örömmel megveszi a gépet, amin 40-50 ezer euróért majd jól továbbad már benn is van a csapdában. A gyűjtő, múzeum, vagy alapítvány megbízottja a kikényszerített üzlet megkötése után már nem elérhető.
Valahol elégedetten dörzsöli a markát, hogy milyen jó áron túladott öreg varrógépén.

max. 50€
Valóban jól járt, hiszen már az 5.000 euró is százszorosa a valós értéknek. Volosin Előd, szatmárnémeti régiségkereskedő, az Antikart Kft. tulajdonosa a 25ora.ro-nak elmondta, szerinte a legjobb állapotban lévő, olajozottan szuperáló Singer sem ér többet 50 eurónál.
Szóval tessék vigyázni varrógépvásárláskor...



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 4.0 (az 5-ből). 6 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 27. szombat,
Ma Zita, Mariann, holnap Valéria ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Sztevanovity Dusán.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások