27.09.2008 03:13

Lassan megtelik a Kalóz-öböl

  Flattr this
 

Két év alatt háromszorosára nőtt a thepiratebay.org felhasználóinak száma, 15 millió peerjével ez az oldal a világ legnagyobb torrentoldala.

Vasárnap jelentette be a svéd alapítású The Pirate Bay, hogy már több mint 3 millió regisztrált felhasználóval rendelkeznek, illetve nemrég sikerült új rekordot dönteniük az egyedi peerek (vagyis a file-cserében megosztóként szereplő számítógépek) tekintetében is. A zenét, filmet és szofvert egyaránt megosztó Kalóz-öböl beszámolójának értelmében 2008 szeptemberében volt olyan nap, amikor majdnem 15 millió peer szorgoskodott a file-ok (újra)elosztásában, ezzel a legnagyobb bittorrent trackerré téve a TPB-t.

háromszor annyian
A bejelentés pillanatában a The Pirate Bay 1.288.514 torrentet tartalmazott adatbázisában, amelyhez vagy seederként, vagy leecherként 14.786.539 egyedi peer csatlakozott. Összehasonlításképp: 2006 decemberében még „csupán” maximum 576.080 torrentet szolgáltak ki a kalózok szerverei, amihez akkor (csúcsidőszakban) 4.274.698 peer kapcsolódott. Ez azt jelenti, hogy két évnek sem kellett eltelnie ahhoz, hogy háromszor többen „szedjék a cuccot”.

keresések milliószám
Nem kétséges, hogy jelentős mértékű terhelést ró a szerverparkra ez a forgalomnövekedés. Júliusban például több mint egy napig elérhetetlen volt a TPB site-ja, mivel képtelenek voltak kiszolgálni a beérkező kérelmeket. Becslések szerint a Kalóz-öböl minden nap nagyjából 7-8 millió keresést szolgál ki ami havonta 230 milliót jelent körülbelül.
[forás: terminal.hu]



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.4 (az 5-ből). 5 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások