14.06.2008 10:35

Kampánycsend-sértés Szatmárnémetiben

  Flattr this
 

A 67/2004-es törvény értelmében a helyhatósági választások második fordulójában is a kampánycsendnek a szavazóházak megnyitását megelőző 24 órán belül el kell kezdődnie.
Szatmárnémetiben az egyik jelölt részéről ennek ellenére durva kihágások történnek, figyelmen kívül hagyva az ide vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit.

A sátor, előtérben két szombati lap

A sátor, előtérben két szombati lap

Szatmárnémeti több pontján is (ismert helyszínek: Golescu híd-Károlyi út kereszteződése, Closca sugárút, Independetei utca-Lucian Blaga utcák kereszteződése), a jelölt nevével ellátott sátrakban mérik ingyenesen az arra járók vérnyomsását, közben pedig természetesen figyelmeztetik a járókelőket a vasárnapi szavazás fontosságára.
A kampánycsendet sértő jelölt - akinek nevét épp a kampánycsend-sértéselkerülése érdekében nem említjük -, egyik leglátványosabb kampányakciója ez a sátorállítás volt az utóbbi hónapokban, így orvosként nem hivatkozhat arra, hogy ez valójában nem kampányakció, hanem humanitárius kezdeményezés volt részéről.

kampánytelefonok
Az üggyel kapcsolatban Túrós Lóránd állampolgári kötelességeinek eleget téve feljelentést tett a megyeszékhelyi rendőrségen.
Emellett több szatmárnémeti lakost hívtak fel telefonján (mobil és vezetékes egyaránt) és az előbbi említett jelölt hangja arra buzdította a szatmáriakat, hogy  román pünkösd napján (azaz a helyhatósági választások második fordulójának napján) menjenek el szavazni, és válasszanak új polgármestert.
A személyiségi jogokat (magántelefonszám illetéktelen használata) és kampánycsendet egyaránt sértő kezdeményezés kapcsán újabb feljelentést tettek le a szatmárnémeti rendőrségen.
A feljelentést Magyar Lóránd szignálta és tette le a Szatmárnémeti rendőrség Tarnavei utcai székhelyén.

kampánykarikatúra
Egy másik, ugyancsak a fentebbi akciókhoz köthető jelölt nevéhez fűződő, törvénytelen akcióról számolt be több Szatmárnémeti léakos is ma. Ellenjelöltjének karikatúráját és egy róla szóló lejárató cikket tartalmazó lapot szórtak ismeretelen személyek szerte a megyeszékhelyen bőven reggel 7 óra, azaz a kampánycsend beállta utáni órákban.
A rendőrség a feljelentések regisztrálása után ígéretet tett az ügy kivizsgálására.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 1.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 16. kedd,
Ma Csongor, holnap Rudolf ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Charlie Chaplin, Fredrik Ljungberg, Gesztesi Károly, Schobert Norbert, XVI. Bendek pápa.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások