25.09.2008 10:37

Itt az androidos GooglePhone

  Flattr this
 

A Google és a T-Mobile 2008 szeptember 23-án New Yorkban bemutatta az első mobiltelefont, amely az internetes keresőcég által fejlesztett operációs rendszert használva működik. Az Apple cég népszerű iPhone-jának vetélytársának tekintett telefont 2009 elejétől lehet majd az európai kontinensen is megvásárolni.

A hivatalosan T-Mobile G1 névre hallgató, de csak Google-telefonként emlegetett készüléket október 22-től kapható az Egyesült Államokban, 179 dollárért - közölte a T-Mobile fejlesztési vezetője.

A tajvani HTC cég által gyártott képernyőérintős telefont a Google szoftvere, a nyílt forráskódú Android nevű program működteti, amely a cég reményei szerint a világ domináns, mobil operációs rendszerévé válik majd.

A telefont 2008 novemberétől lehet Nagy-Britanniában megvásárolni, míg a többi európai országba 2009 elején érkezik meg a termék.
(FH)Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.2 (az 5-ből). 4 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


mindjárt lesz:

Following Brancusi 2019BRBB
2020. november 28. szombat,
Ma Stefánia, holnap Taksony ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Anna Nicole Smith, Bozsik József, Chamillionaire, Ed Harris, Gozsdu Elek, Kéri Kitty, Komár László, Rúzsa Magdi, Tamás Gáspár Miklós.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?régi szavazások