01.06.2008 17:49

Idén sem lesz kötelező lakásbiztosítás

  Flattr this
 

A romániai biztosítótársaságok szakemberei nem tartják valószínűnek, hogy az állam ebben az évben kötelezővé tenné a lakásbiztosítást. A halasztás oka a tiltakozó biztosítók, a nyári parlamenti vakáció és a novemberi választások.

A törvényhozók tervei szerint ez a biztosítás természeti katasztrófák, földrengések, földcsuszamlások, áradások okozta károk esetén nyújtana pénzügyi támogatást a károsultaknak.
A biztosítás mértéke és ezzel párhuzamosan a kártésítés összege a lakás építőanyagától függene: míg a vasbeton-szerkezetű vagy égetett téglából készült építmények után évi 20 eurót kellene fizetni, addig a
fa- vagy kőfalú házak esetében csupán 10 eurót kérnek.
Igaz, ez utóbbi kategóriában a maximális összeg, amit természeti katasztrófa után folyósítanak, 10.000 euró, a vasbeton vagy téglaházak esetén pedig a legtöbb 20.000 euróra lehet számítani.

A biztosítókra hárított terhek
A biztosítás megkötése kötelező jellegű és azt követően van bevezetve, hogy az elmúlt időszakban súlyos terheket rótt az államkasszára az árvizek, vagy földcsuszamlások okozta károk megtérítése.
Petrisor László, az Interamerican biztosítótársaság szatmárnémeti kirendeltségének vezetője a 25ora.ro-nak elmondta, a természeti katasztrófákokozta károk megtérítése eddig is minden lakásbiztosításban szerepelt, ezt kötelezővé tenni véleménye szerint jogsértő.
A társaságok másik ellenérve az volt, hogy 20 eurós biztosítási díjból húszezer eurós kártérítést fizetni, csődbe vinné bármelyik biztosítót.




Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 2.5 (az 5-ből). 2 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 25. csütörtök,
Ma Márk, holnap Ervin ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Al Pacino, Felipe Massa, Hargitai Bea, Osvárt Andrea, Pjotr Iljics Csajkovszkij.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások