03.11.2008 16:35

Harangszó-előzetes (2008/21.)

  Flattr this
 

Harmadik alkalommal zajlott kántorképző tanfolyam a Királyhágómelléki Református Egyházkerület szervezésében, szeptember folyamán. „A puszta számadatok mögött több hónapos szervező munka és kétheti megfeszített tempójú oktatás rejlik" – avat be a tanfolyam hátterébe a főszervező: Orosz Otília Valéria a lap címoldalas anyagában.

„A prédikációban üresjárat az emberi bölcselkedés, a dicsekvés, az igehirdető álszerénységgel leplezett önmutogatása, a könnyeket facsaró koholt sztori" – szögezi le Üresjárat című vezércikkében Wagner Erik.

Benda Kálmán arra emlékeztet, hogy 440 éve a tordai országgyűlés Európában elsőként hirdetett vallásszabadságot. A Biblia éve és nemzeti örökségünk megismerése szolgált apropóul annak a kétnapos kirándulásnak, melyen a Zilah-belvárosi gyülekezet presbitereiből verbuválódott csapat vett részt. Az Észak-Magyarországot és a Felvidéket érintő kirándulásról Tóth Enikő küldött fényképes beszámolót a Harangszónak.

A novemberi Böngészde rovatban ezúttal II. Lajos királyunkat mutatja be és a mohácsi vész körülményeit ecseteli Kurta-Tőtös Beáta.

A Presbiter-oldalon Borosjenő tudós presbitereire – dr. Balogh Ernő és Diószeghy László -  emlékezik dr. Vajda Sándor. Az Arad-Mosóczy-telepi presbitérium Józsa Ferencz lelkipásztort köszönti, három évtizedes szolgálata alkalmából.

A Mozaik-oldalon Muhari István jegyzete, valamint az Isten és a tudósok rovat harmadik része olvasható. A nyolcadik oldalon a Hírvivő rovat jelentkezik. Ugyanitt második alkalommal jelentkezik a lap új rovata: az Idézőjel, mely ezúttal Vetési László gondolatait idézi.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 2.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 29. péntek,
Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Elle MacPherson, Jennifer Capriati, Kosztolányi Dezsõ, Terence Hill, Zimány Linda.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások