29.09.2008 15:04

Harangszó-előzetes (2008/19.)

  Flattr this
 

Az aradi tizenhárom vértanúra emlékezik címoldalán a Harangszó első októberi száma. „Nem elég csak a hazáért halni, vagy élni, de a hazát végtelen szeretettel kell szeretni" – írja Október hatodika üzenete címmel Nagy József Barna.

A lap vezércikkét Veres Kovács Attila jegyzi, Örökösök és örökhagyók címmel. „Nem csak örökösök, de örökhagyók is kell, hogy legyünk. Kinek? Sorakozó, jövő nemzedék, mert jönnek az utolsó mohikánok megrakott öllel, hogy átadják a szó, gondolat és kő utolsó emlékeit, örökségét!" – írja cikkében a szerző.

Megvalósulni látszik az egy évtizede megfogalmazódott álom az Aradi Egyházmegyéhez tartozó Erdőhegy-kisjenői Egyházközségben: gyülekezeti, közösségi házat épít az eklézsia. Erdőhegyi várépítők című írásában Csanádi János a gyülekezet múltját és jelenét is felvázolja.

A Harangszó kétoldalas összeállítással tiszteleg a nemrég elhunyt Péter Miklós lelkész-tanár emléke előtt. A diákok közkedvelt Miklós bácsijára, tanártársa: Kasza Ida emlékezik, Fábián Tibor pedig archív életút beszélgetést közöl A börtönegyetemtől, az egyházkerület Szibériájáig címmel.

Politizáló egyház – imádkozó politikus. E témában rendezte meg idei konferenciáját a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége. A lap Presbiter rovata részletes tudósítást közöl az érmihályfalvi eseményről.

A Mozaik oldalon Somogyi Botond A kaméleon címmel jegyzi írását, az Olvasólámpa rovat ezúttal a Biblia és asztronómia című kötetet ajánlja, Nagy Norbert pedig a Várad-újvárosi ifjúsági evangelizációról számol be. A nyolcadik oldalon szokás szerint a Hírvivő rovat jelentkezik az egyházkerület híreivel.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.5 (az 5-ből). 2 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 20. szombat,
Ma Tivadar, holnap Konrád ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Carmen Electra, Dolák-Saly Róbert, Luther Vandross, Szeleczky Zita, Zsoldos Péter.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások