26.04.2021 16:15

Gaia: Szatmárnémetiben a Földanya

  Flattr this
 

Helyszín: Szatmárnémeti, Coposu sétány
Időpont: 2021.04.30, - 2021.05.09
Eltart: minden nap 05:00 - 22:00 között
Beugró: Ingyenes

Gaia: Szatmárnémetibe jön a Földanya

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a GM Zamfirescu Kulturális Központ a városba hozza azt a kiállítást, mely a világ és Románia számos nagyvárosát bevilágította már. Egy látványában és hangulatában utánozhatatlan installációt, mely április 30-a és május 9-e között a Corneliu Coposu sétányon ejti majd ámulatba a szatmáriakat.

„Ez egy igazán különleges kezdeményezés, mely az újdonság erejével fog hatni, elkápráztatva kicsiket és nagyokat egyaránt. Úgy gondolom, hogy a világjárvány sújtotta hónapokban olyan élményeket kell szereznünk a szatmáriaknak, mint amilyen ez is, mely örömöt és reményt hoz a mindennapokba” – mondja Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

A Lights in the Street programban látható Gaia névadója az őselemek egyikeként testesítette meg a földet, ő volt a Földanya. A brit művész, Luke Jerram fényinstallációja NASA fotók alapján készített hű ábrázolása bolygónknak, a Földnek. Átmérője 7 méter, felületének egy centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos.

Alkotásával a művész nemcsak elkápráztatni akar, hanem tanítani is, ráébreszteni minket arra, hogy otthonunk, a Föld bolygó egészen különleges. A Naptól számolva harmadik égitest az egyetlen, ahol az általunk ismert formában alakult ki az élet. Minden pillanatban pontosan azt adja nekünk, amire szükségünk van az élethez, a fejlődéshez. Itt az ideje, hogy megértsük, mennyire kiváltságosak vagyunk és viszonozzuk ajándékait.

Az EMS szolgáltatások piacának egyik legmeghatározóbb szereplőjeként a szatmárnémeti ZES Zollner Electronic nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a fejlődésre. Nagy öröm, hogy partnerek lehetünk a Lights In The Street projektben, hogy egyrészt örömet okozzunk a szatmáriaknak, másrészt pedig felhívjuk a figyelmet a Föld szépségeire. Az, hogy vigyázunk a bolygónkra, azt jelenti, hogy gondoskodunk a minket követő generációkról – mondja Leitner István (vezérigazgató, ZES Zollner Electronic, Szatmárnémeti)

„A fénynek számos hatása van ránk, mások mellett elkápráztat minket. Nagyon örülünk, hogy a nagyvilágban tartott megjelenések – Párizs, Szingapúr vagy éppen London, ahol a British History Museum látta vendégül a kiállítást – mellett most a szatmáriak is láthatják Gaia-t” – mondja Andi Daiszler, a Lights On fényfesztivál alapítója.

Gaia gyógyító fénye a Corneliu Coposu sétányt világítja be. Egy helyet, ahol csendre és megnyugvásra találhatunk, hiszen ezekre van a mostani körülmények között a leginkább szükségünk.
Az installáció minden nap hajnali öt és este tíz között lesz látható – ingyenesen –, Szatmárnémeti új központjában. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy Gaia megtekintése során is figyeljenek a járványügyi előírásokra, viseljenek maszkot és tartsák be az ajánlott távolságot.

A kiállítás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ szervezésében, a ZES Zollner Electronic támogatásával valósul meg.
Az utazó kiállítás autós partnere a Mercedes-Benz by ATP Motors.

Facebook esemény: facebook.com/events/300150988344122
A projekt nemzetközi oldala, a többi várossal: my-earth.org/tour-dates/
A projekt romániai oldala: lightsonromania.com
A szatmárnémeti projekt oldala:
lightsonromania.com/2021/04/26/lights-in-the-street-gaia-la-satu-mare/

 

 

Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 19. péntek,
Ma Emma, holnap Tivadar ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Ashley Judd, Maria Sharapova.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások