21.04.2010 06:27

Flash mob a Dacia szállóért

  Flattr this
 

Április 22-én, csütörtökön délután fél héttől flash mob lesz a szatmárnémeti Dacia szálló előtt, annak érdekében hogy a szálloda, felújítása után is ugyanolyan szép legyen, mint amilyen volt!

A villámcsődület szervezői, a smflashmob.blogspot.com címen a következőt írják:

Mi, egykor jobb hangulatú szatmári civilek Flash mob-ot kezdeményezünk a szatmári Pannónia, jelenleg Dacia Szálló védelmében.

A szatmári Dacia, egykori Pannónia szálló a város egyik legszebb épülete. A szatmáriak büszkék rá, városuk jelképének tartják, az utazókat pedig megérinti polgárias eleganciája, előkelősége. Az épület egykor a városé volt, de vitatott módon magánkézbe került. Az új tulajdonos megszerezte az engedélyeket ahhoz, hogy, annak ellenére, hogy műemlék épületről van szó változtasson annak kinézetén.

Úgy gondoljuk, hogy a Pannónia, újabban Dacia szálló nem csak azé, akinek a tulajdonában van, hanem azé is, aki felelősséget vállal érte. Ezért arra kérjük azokat a szatmáriakat, akiket bánt a város jelképének elherdálása, hogy foglaljanak állást és egy rövid flash mob erejéig jelezzék a sajtónak, a civil szervezeteknek, a politikusoknak, hogy nem fogadják el, hogy a szállónak jellegtelen betontömbbé kell válnia azáltal, hogy elveszti tervezője által elgondolt sajátos külsőjét.

Arra kérünk minden szatmárit, aki hisz abban, hogy a polgároknak olykor bizony különös gesztusokat kell tenniük ahhoz, hogy megvédjék értékeiket, április 22-én, csütörtökön 18.30-kor álljon meg a Dacia, egykor Pannónia szálló előtt, forduljon a park felé és mutassa a következő feliratú szöveget:

Pannónia – A miénk
Dacia – A noastră

Vagy
Dacia – A noastră                                
Pannónia – A miénk


Papíron, táblán, polón vagy bármilyen más, akár nagyon rendhagyó hordozón. Ez tartson 5 percig, vagyis 18.35-ig ami után mindenki induljon amerre jónak látja.

Kérjük a sajtót álljon akciónk mellé!

Bízunk benne, hogy nem vagyunk egyedül!



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 26. péntek,
Ma Ervin, holnap Zita, Mariann ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Jet Li, Kukorelly Endre, Szörényi Levente.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások