15.04.2008 18:59

Egy mindenkiért, mindenki az RMDSZ ellen!

  Flattr this
 

A Szatmár megyei román pártok között eddig soha nem tapasztalt összefogást jelentett be kedden Valer Marian. Az aktuális megyei tanácselnök kabinetfőnöke függetlenül pályázza meg ugyan a megyei tanácselnöki tisztséget, de mind a négy fontosabb román többségű politikai alakulat támogatását élvezi. A júniusi önkormányzati választásokra készült egységes frontvonal az RMDSZ-szel szemben állt fel, így a Szövetség megyei elnökének reakciója természetesen nem maradt el.

A fantasztikus négyes?

A fantasztikus négyes?

Sajtóközlemény

A következő másfél hónap sorsdöntő lesz a Szatmár megyeiek életében, ugyanis ki fog derülni, hogy mennyire fogékonyak az emberek az esetleges megosztó mozgósító üzenetekre.
Mint jelezték a közös jelöltet állító román koalíció nem a megye magyarsága elleni szövetséggel indokolja a közös román jelölt indítását.
Mégis az a tény, hogy a jelöltállítás az RMDSZ ellen irányított stratégiájuk része, igazolja, hogy a magyar választók döntési súlyát akarják csökkenteni.
Szatmár megye egyike azon megyéknek, ahol a magyar, német és román közösség a békés együttélés jegyében a közös célt, a fejlődést tartotta szem előtt és ezért dolgozott.
Sajnos nem tartom elképzelhetetlennek, hogy olyan üzenetek fogalmazódnak meg az ellenfelek részéről a következő időszakban, amelyek bár burkoltan, de a nacionalista kártyát akarják megjátszani és a választási kampányt a – még egyszer hagsúlyozom, hogy megyénkben mindeddig nem érzékelt – román-magyar ellentétre akarják ráépíteni.
Ha ez megvalósul, akkor ez a megye fejlődésének kárára válhat.
A négy román párt koalíciójának ténye azonban mindenképpen tanulságos.
Tanulságos, mivel a hozzám a román pártok egyes képviselői, illetve román közéleti személyiségek részéről beérkezett jelzések alapján a közös jelölt állításának ténye jórészt egyéni politikai ambíciók eredménye, és nem biztos, hogy a megyei románság által felvállalt értékrendek és célok kivetítődése.
Ez a tény bizalomra ad okot, ugyanis újra megerősítik a Szövetség képviselőit abban a tudatban, hogy az RMDSZ valóban a megye legerősebb politikai alakulata, jelöltjétől pedig félnivalója van az ellenfeleknek.
Tényként kezelhetjük azt is, hogy például egy általunk vezetett megyei tanács esetében olyan rendszer lépne működésbe az intézmény és az ennek alárendelt közintézmények szintjén, amely nem engedne teret a spekulációknak, esetleges „kéz kezet mos” akcióknak.
Vannak, akik félnek attól, hogy az RMDSZ sikere a választásokon egy jól működő, a megye és nem egyes egyének érdekeit szem előtt tartó rendszer révén menedzselt megyevezetést eredményezne.
Egyesek ilyen konjunktúrák között nem kívánnak az RMDSZ és a választáson való sikeres helytállás esetében az én partnereim lenni.
A románság egyes képviselői részéről jelzett összefogásnak a megyei magyarság még erősebb helytállását, összefogását kell eredményeznie.
Így lehet minden választó tudatában annak, hogy megtett mindent a következő években várható sikeres fejlődés támogatásáért.

Szatmárnémeti, 2008. április 15.
Csehi Árpád Szatmár megye RMDSZ-elnök,
az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnök-jelöltje




Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 20. szombat,
Ma Tivadar, holnap Konrád ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Carmen Electra, Dolák-Saly Róbert, Luther Vandross, Szeleczky Zita, Zsoldos Péter.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások