27.04.2009 06:34

Nokia 1100 hoax: 25.000€ egy bug miatt?

  Flattr this
 

Ha Nokia 1100 tulaj vagy, akkor lehet hogy egy 25 ezer eurót érő készüléken beszélsz. „Rendőrségi források” szerint már két ilyen telefont is eladtak eurótízezrekért azért, mert egy szoftverhiba miatt az 1100-ás Nokia páratlan lehetőségeket rejt.

A szóban forgó telefonok a bochumi Nokia gyár futószalagjairól jöttek le 2002 környékén, azzal a bizonyos szoftverhibával, aminek köszönhetően átírható a telefon szoftvere úgy, hogy szabadon megválasztható legyen milyen számról indít kimenő hívást a tulajdonos.

a kis kódtörő
Emellett, állítják az Ultrascan Research Services weblap emberei, az SMS-küldéskor használt egyszeri azonosításra használt TAN kódok is kiolvashatóak vele, így a mobiltelefonjukról banki ügyeket intézők adatbiztonságának lőttek.

román, marokkói és orosz kereslet

A dolog páratlan lehetőségeket rejt az alvilág szereplői számára, ezért taksálják akár 25 ezer euróra is árát. Állítólag marokkói, orosz és román cyberbűnözők keresik nagy lelkesedéssel a 2002-ben, Bochumban gyárott olcsó Nokiákat...





Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.2 (az 5-ből). 6 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. május 13. hétfő,
Ma Szervác, Imola, holnap Bonifác ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Dennis Rodman, Görbicz Anita, Görbicz Anita „Görbe”, Harvey Keitel, Makkai Sándor, Schmit Pál, Stevie Wonder.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások