23.10.2008 10:24

Nincsenek hitelesítve a szatmári állóradarok

  Flattr this
 

Minden jel arra mutat, hogy metrológiai jóváhagyás nélkül üzemelteti a kolozsvári Codec Kft. a Szatmár megyei hat állóradart. Ha ez így van, akkor az ezek által végzett mérések érvénytelenek!

Kitérő választ adott a 25ora.ro kérdésére csütörtökön (közel két hónappal az állóradarok üzembe állítását követően), a Szatmár megyei Metrológiai Iroda vezetője arra a kérdésre, van-e metrológiai jóváhagyása a megye területén üzembe állított hat állóradarnak, vagy nincs?!

Szatmáron nem tudják
Nicolae Ciarnau igazgató úgy fogalmazott: nincs tudomása arról, rendelkezik-e hitelesítéssel a szerkezeteket működtető cég. A tisztviselő szerint a szatmár megye területén elhelyezett állóradarok hitelesítését Bukarestben állítják ki, ezért nincs tudomása arról, létezik-e hitelesítés ezek esetében.

a működtetőnek hűlt helye
A készülékeket üzembe állító és működtető kolozsvári Codec Kft. igazgatóját, Ovidiu Simuţ-ot, aki a hiányzó okmányokkal kapcsolatos érdemi cáfolattal tudott volna szolgálni a csütörtöki nap folyamán nem sikerült telefonvégre kapni.

vissza kell fizetni a bírságokat
Ha igaz az értesülés, hogy a radarok hitelesítés nélkül mérték az autók sebességét, az azt jelenti, hogy az állóradarok szeptember 10-i munkába állítás óta, a gyorshajtáson kapott autósok által befizetett bírságokat vissza kell fizetnie az üzemeltetőnek.

A szállítócégek tájékoztatása érdekében létrehozott weboldal, az e-transport.ro információi szerint a Románia területén üzemelő több mint negyven fix radar közül mindössze hat végzi törvényesen a mérőmunkát, a többi állóradar mérési pontosságát nem igazolja metrológiai jóváhagyás.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 4.3 (az 5-ből). 3 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. május 13. hétfő,
Ma Szervác, Imola, holnap Bonifác ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Dennis Rodman, Görbicz Anita, Görbicz Anita „Görbe”, Harvey Keitel, Makkai Sándor, Schmit Pál, Stevie Wonder.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások