03.09.2008 12:28

Chrome: a Google webböngészője

  Flattr this
 

Chrome néven saját böngészőjének végleges verzióján munkálkodik a Google. A Chrome léte a hivatalos bejelentés előtt egy nappal szivárgott ki a webre. Az új szoftver bétája szeptember 3-tól érhető el, magyarul is.

A googleChrome igazi újdonságként hat a Firefox/IE8/Opera mezőnyben, legnagyobb vívmánya pedig mélyen a kódban rejlik: a böngészőfüleket teljesen izoláltan kezeli egymástól, megakadályozva így az egész böngésző összeomlását vagy lassulását egy hibás szájt miatt.
A Google oldalainak letisztultsága, minimalizmusa köszön vissza a böngésző felületén is.

külön böngészőszálak
A Google sikeresen titokban tartotta ezt a projektet egészen tegnapig, amikor is különböző blogokon futótűzként terjedt el az a 38 oldalas képregény, mely a Google Chrome alapötletét, céljait, elérhető funkcióit, a kihívásokat és újszerű megoldásait mutatja be.
A legnagyobb durranás a fent említett izolált böngészőfül, azaz minden egyes böngészési szál elkülönül egymástól, mely megakadályozza, hogy egy-egy oldal hibája miatt az egész böngésző összeomoljon, plusz ezzel fejlettebb védelmet is kínál a rosszindulatú kódot tartalmazó weblapok ellen.

nem fagy le
Sok megnyitott fül idővel egyre több és több memóriát emészt fel, ha ezért a böngésző lelassul, a felhasználó természetes reakciója, hogy elkezdi módszeresen bezárni a böngészőfüleket. A Chrome ezt kiküszöbölendő külön kezel minden szálat, így - a Google szerint -, az erőforrások könnyebben felszabadíthatók.
Fontos elem a korábbiaknál jóval erősebb JavaScript-motor, ami lehetővé teszi olyan webes szolgáltatások elfogadható teljesítményű futtatását, amit ma egy böngészőn belül talán el sem tudnánk képzelni.

csak Windowsra
A Google Chrome még nagyon messze van a kész állapottól. A szeptember 3-án elérhetővé válót próbaverzió egyelőre csak Windows platformra érhető el.
forrás: [hwsw]



Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. május 11. szombat,
Ma Ferenc, holnap Pongrác ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Brittney Skye, Kovács Patrícia, Laetitia Casta, Salvador Dali.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások