29.04.2008 09:34

Bancpost ügyfelek vigyázat!!! - Újabb adathalász-akció

  Flattr this
 

A Transilvania-bank ügyfelek ellen május közepén elkövetett adathalász akció ismétlődik most. Célkeresztben a Bancpost-számla tulajdonosok, akiket ugyanazzal a trükkel akarnak átverni mint korábban: egy felszólító e-mailben megadott linkre kattintva lopnák el az adataikat.

A csalók által klónozott Bancpost honlap

A csalók által klónozott Bancpost honlap

„Fastbanking” tárggyal, valósnak tűnő címről küldik a csalók azt az elektronikus levelet amelyik rövid ám velős: Kötelező a fastbanking szolgáltatás aktiválása minden Bancpost ügyfélnek, amelyik a levélben mellékelt linkre kattintva tehető meg.
A link természetesen a csalók oldalára mutat, pont úgy, ahogy tette azt korábban a Transilvania bank ügyfeleinek küldött levélben, amiről korábban már írt a 25ora.ro. Az oldalon meg kell adni a PIN kódot, ami után már szabad a pálya az internetes bűnözők számára és annyi pénzt emelnek le a számláról, amennyit nem szégyellnek.

keresés: eredménytelen
A romániai postabank bank hivatalos weblapja,  a bancpost.ro az e-mailek érkezésének idején elérhetetlen volt, valószínűleg a szándékos túlterheltség miatt.
A hatóságok és a bank biztonsági szakemberei - mint ahogy az ilyenkor lenni szokott -, azonnal a csalók nyomába eredtek és hivatalos közleményekben adták tudtul: a levél nem hivatalos éshogy a bank a személyes azonosítót, a PIN-kódot soha és sehol nem kéri.




Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. május 6. hétfő,
Ma Ivett, Frida, holnap Gizella ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: George Clooney, Tony Blair.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások