19.02.2008 08:58

Az iwiw nyert, meg a myvip

  Flattr this
 

Tavaly a közösségi oldalak neveire kerestek rá legtöbben a Google magyar nyelvű oldalán.

A Google minden évben vizsgálja a leggyorsabb növekedést produkáló keresőszavait, és végül felállított egy globális és egy országokra lebontott toplistát. Ez alapján képet kaphatunk arról, hogy az elmúlt hónapokban a magyar, illetve a világszerte internetezők milyen típusú információszerzéshez vették igénybe a keresőmotort.

2007-ben a Google.hu-n az alábbi kifejezésekre kerestek rá legtöbben:
01. youtube
02. iwiw
03. myvip
04. vatera
05. love
06. emo
07. startlap
08. port
09. hotdog
10. elvira

Az eredmények tisztán mutatják, hogy a közösségi oldalak népszerűsége igencsak megnőtt. A YouTube (1.) videó-megosztó oldal is közösségi indíttatásúnak mondható, sikere abban rejlik, hogy szinte bármilyen videoklipet, mozifilm- és tévésorozat-részletet vagy magánfelvételt megtekinthetünk és megoszthatunk másokkal. Nagyjából ezen az elven működik a hotdog (9) is, csak nem nemzetközi, hanem hazai szinten.
A vatera (4.) az online vásárlás révén hozza össze az embereket, ezen az oldalon termékek széles skálája (ékszerek, ruhák, háztartási gépek, műszaki cikkek, autók stb) cserél gazdát. A love (5.) kifejezés tavalyihoz képesti fokozódó népszerűsége is a kapcsolatépítés megnövekedett fontosságát és új módjainak terjedését tükrözi.
A magyar top10-ben szerepel még az idén nagy teret hódító emo (6.) zenei stílus, amely az emotional, azaz érzelmes punk zene rövidítése.
Ezen kívül a startlap (7.) - ahol témakörök szerint megkereshetjük a számunkra érdekes weboldalakat -, a port (8.), a tévécsatornák műsorait, sorozatok és mozifilmek leírást tartalmazó portál, és az elvira (10.), az online vasúti-menetrend lett felkapott 2007-ben.
Ilyen kereséseket látva az emberben önkéntelenül is felmerül a kérdés is: ilyesmikre miért kell rákeresni? Ha valaki bios–frissítést keres, vagy új drivert egzotikus videókártyájához, indokolt a keresőmotor használata, de weboldal-nevekre rákeresni badarság. A statisztika nemcsak a legkeresettebb oldalakra mutat rá, hanem arra is, van még mit fejlődnünk a virtuális világban.
A Google globális eredményei hasonló tendenciát mutatnak, az első tíz legdinamikusabban növekvő kereső kifejezés között közösségi (badoo, facebook, hi5) és videó-megosztó (dailymotion, youtube) oldalak találhatók, illetve a virtuális valóságra épülő second life.
forrás: iwiw@blogter/piacesprofit.hu

Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 2.5 (az 5-ből). 2 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 16. kedd,
Ma Csongor, holnap Rudolf ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Charlie Chaplin, Fredrik Ljungberg, Gesztesi Károly, Schobert Norbert, XVI. Bendek pápa.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások