09.09.2008 10:57

Apák könyve

  Flattr this
 

Szerző: Vámos Miklós
Kiadó: Ab Ovo Kiadó, Budapest
Kiadás éve: 2000
Ár: 35.00 RON

Olyan regényt akartam létrehozni, mely után akár hosszabb időre is letehetem a tollat. Ezzel a könyvvel búcsúzom a huszadik századtól, föltehetően életem nagyobbik felétől. (Ötvenéves vagyok) Ady Endre két, számomra különösen becses sorával bocsátom útjára: S ha a Lehetetlent nem tudtuk lebírni, Volt egy szent szándékunk: gyönyörűket írni.

Az Apák könyve családregény. Tizenkét nemzedékről szól, legfőbbképp azoknak elsőszülötteiről, háromszáz évnyi utazás a magyar térben és időben, a magyar törénelemben és sorsban, valamint a magyar nyelvben is, hiszen az 1700-as években kezdődő história nyelve valamelyest igazodik a cselekmény zsinórjához, azaz fokozatosan fiatalodik. Fáj most, hogy e regény számomra bevégződött, úgy érzem, több már nem az enyém. Nem baj. Ha szerencsém van, az Olvasóké lesz - s marad. Ajánlom az Apák könyvét az édesapáknak. Meg a fiaiknak. Meg a hozzájuk gyöngéd vagy rokoni szállal kötődő asszonyoknak és lányoknak.
(Vámos Miklós)

Megvásárolható itt: Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt



Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 20. szombat,
Ma Tivadar, holnap Konrád ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Carmen Electra, Dolák-Saly Róbert, Luther Vandross, Szeleczky Zita, Zsoldos Péter.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások