11.03.2009 18:47

2009: A Blu-ray éve

  Flattr this
 

A HD-DVD-vel szembeni formátumháború megnyerése után nem lett volna meglepetés, ha a Blu-ray 2008 végére már igencsak népszerű lesz, de mindez nem következett be. Szakértők szerint 2009 a Blu-ray sikerét hozhatja. A számok azt jelzik, egyre több fogyasztó keres nagyfelbontású filmeket HDTV-jéhez.

Az mindenképpen igaz: a DVD már évtizedes, és már elavultnak számító technológiának számít, és elvileg minden készen áll arra, hogy átadja a helyét az új generációs, kék lézerrel olvasható adathordozónak, a Blu-ray-nek

mi kell a sikerhez?
A Blu-ray üzlet számára talán a legfontosabb, hogy 2009-ben mind a készülékgyártók, mind a filmstúdiók stratégiai terveiket hozzáigazítsák az új helyzethez.
Először is be kell látni, hogy a Blu-ray lejátszóval szerelt PlayStation 3 (PS3) játékkonzol stratégiája megbukott. Számos ok miatt a PS3 jelentős hátránnyal a harmadik helyre esett vissza a játékkonzolok versenyében az Xbox 360 és a Nintendo Wii mögé. Bármit is mondjanak a PS3-ról, az nem igazán járul hozzá a Blu-ray hardverek tömeges elterjedéséhez.

BD-Live
A Blu-ray eladások sikerét a BD-Live egyre szélesebb elterjedése egyelőre nem befolyásolja legalábbis 2009-ben még nem. Jelentős iparági marketing erőfeszítéseket kell még tenni, mielőtt a BD-Live funkcionalitása bármit is jelent majd a fogyasztók többsége számára.

túl népszerű még a DVD
Másodszor az iparágnak őszintén magába kéne néznie, mit is kínál valójában a formátum a fogyasztóknak. A többség számára a szabvány DVD-nél alig kínál többet a Blu-ray, ami egy ugyanolyan fényes korong, vonzó újdonság nélkül. Ráadásul az új lemez nem változtatja meg a fogyasztói szokásokat sem, mint ahogy például a főleg kölcsönzött VHS helyett a DVD-t már inkább megvásárolták az emberek. Mindez azt jelenti, hogy a Blu-ray formátumot ennek megfelelően kell piacra vinni, eladni – s ami a legfontosabb – árazni, s nem úgy, ahogy azt az iparág szerette volna.

olcsóbb lemezeket!
A Blu-ray stratégiai célja csak az lehet, hogy fenntartsa, és talán némileg növelje azt az összeget, amit a vásárlók optikai médiára költenek addig, amíg az új terjesztési csatornák el nem érik a megfelelő bevételeket. Ez azt jelenti, hogy a Blu-ray lemezeket úgy kellene árazni, hogy a fogyasztók azt mondják: „most már nemcsak a lejátszó megfizethető, hanem az arra készített filmek is!”
forrás: [www.hazi-mozi.hu]



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 23. kedd,
Ma Béla, holnap György ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Roy Orbison.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások