06.01.2009 17:48

2008 legjobb filmjei

  Flattr this
 

A Denevérember vezeti és Wall-E zárja a 25ora.ro huszas filmes toplistáját. A ranglétra összeállítása szubjektív és bár a teljesség igényével készült, elképzelhető hogy mások másképp gondolják. Úgyhogy lehet kommentelni!

20. Wall-E
(Watt-takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom- és hulladékkezelő - E sorozat) a csetlő-botló takarítórobot és EVA a steril, növény-kereső robot „űrre kel” és hazahozzák a luxushajón űrwellnesszező, semmittevő embereket.

19. Fűrész V. (Saw V.)
Jigsaw meghalt, a kirakós gyilkosságoknak vége, látszólag. Ám a véres-csonkolós játék csak most kezdődik el igazából. A készítők az ötödik részre is tartogattak csavart és meglepetést.
 
18. A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk)
Edward Norton jobb Hulk mint Eric Bana, derült ki tavaly. A Legbelső félelem (Primal Fear - 1996), tinisztárja élethűen adja a vézna, de mérgében bezöldülő és megállíthatatlanná váló tudóst, aki megint szabadulni kénytelen a katonai kísérlet folytatását akaró tábornok elől.
Újabb jó képregényadaptációval dobtak meg minket a nyáron.
 
17. I.e. 10.000 (10,000 B.C.)
Elképesztő kalandok, mammutok, kardfogúak, meg mindenféle ősragadozók. Szerelmi kalandfilm a jégkorszakból, by Emmerich mester.

16. Szex és New York - A film (Sex and the City: The Movie)
A négy New York-i dáma legújabb, szélesvászonra készült kalandjai. Vasárnap délutánra, nasival jó volt, nem?!
Csajoknak kötelező (volt).

15. Narnia krónikái 2. - Caspian herceg (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, 2008)
Narnia, a világ, ahol az állatok beszélnek, a fák vándorolnak, s ahol hamarosan kitör a véres háború. Erre tért vissza Peter, Susan, Edmund és Lucy, ezzel tért vissza a csodavilág a mozivászonra 2008-ban.

14. Valkűr (Valkyrie, 2008)
Egy német ezredes tudja, hogy mi lesz a második világháború vége és hogy Németországot egy őrült irányítja. alkűr fedőnevű hadművelet megváltoztatásával bonyolult tervet dolgoz ki a hatalomátvételre.
Bryan Singer háborús drámája, Tom Cruise-zal a tűzvonalban elég jóra sikerült.

13. Mamma Mia!
„Anyám drága!” az apakereső Abba film, esküvővel, románccal, csalódással. Sikkes, vicces, divatos is, meg retró is, meg minden.

12. A törvény gyilkosa (Righteous Kill)
Mielőtt két öreg rendőr leteszi a jelvényét, egy ügyet még mindenképpen le kell zárniuk: eamelyik kísértetiesen hasonlít egy sok éve történt gyilkossághoz. …és bummm, meg is van a film.

11. Hellboy 2. - Az aranyhadsereg (Hellboy 2: The Golden Army, 2008)
Ebben a filmben a bolygó legkeményebb, legdurvább szuperhősén a sor, hogy harcba induljon a könyörtelen diktátor és martalócai ellen. Látványos, ötletes, folytatásos.

10. Hazugságok hálója (Body of Lies)
Leonardo di Caprio ősszel indult Jordániába, hogy terroristát fogjon.
A dráma nem maradt el, Leonardo meg jó színész.

09. Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men)
Az évtized legdurvábban legfélelmetesebb bérgyilkosa kereste megbízói pénzét és söpört be négy Oscart, meg két Golden Globe-ot tavaly.

08. Hipervándor (Jumper)
A jó sci-fik ritkás halmazát töltögeti ez a produkció, nem űrhajós ugyan, de teleportálós és látványos és ötletes.
Maradandó akciómozi volt 2008-ban.

07. Hancock
Az alkoholista hajléktalan szuperhős addig-addig keseríti a bűnözők és a velük egy városban lakók életét, míg össze nem hozza a sors a szépséges Charlize Theronnal. Akiről szintén kiderül egy, s más.

06. Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)

Sweeney Todd egy angol gonosztevő, akinek a története a 19. század közepe óta az angol urban legend részét képezi. Őt igazságtalanul ítélték el, ezért véres bosszút esküszik és áll!

05. Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull)
1957-ben a hidegháború „virágkorában” zajlik a legújabb Indiana Jones, aki Peruban keresi a kristálykoponyát, miután egy hűtőben átvészel egy atomrobbanást is.

04. Vasember (Iron Man)
Vasembernek két arca van: unalmas hétköznapokon Tony Starknak hívják, és egy hatalmas iparvállalat igazgatója. A kevésbé unalmas hétköznapokon ő a Vasember és aprítja a gonoszt.
Egy jó képregényadaptáció csinált John Favreau.

03. A Quantum csendje (Quantum of Solace)
A huszonkettedik Bond-film kasszasikernek bizonyult 2008-ban. Bond és M egy olyan bűnöző ellen küzd, amelyik az elmaradott vízkészletekre rátéve a kezét tör világuralomra.

02. Cloverfield (Cloverfield 1-18-08)
Öt New York-i fiatal búcsúbulit rendez egy barátjuknak. Ugyanezen az éjszakán egy felhőkarcoló méretű szörny üt rajta a városon. Paff. A baráti társaság videókamerájának szemszögéből látjuk a történteket, a film annak a dokumentációja, hogyan próbálták meg túlélni életük legszürreálisabb, legborzasztóbb élményét.

01. Batman - A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight)
Egy évvel azután, hogy a köpenyes hős legyőzte Ra's Al Ghult és nekilát, hogy szétverje azokat a bűnszerveteket, melyek rettegésben tartják a város utcáit újabb gonosz fenyegeti Gothamet. Egy olyan gonosz, hogy még a Madárijesztő is csak utcai drogdílerként rúghat labdába mellette.
A Batman - kezdődik-kel megindított „új Batman imidzs” beválni látszik, 2008-ban újabb sikerdarab látott napvilágot, minden idők tán legjokerebb Jokerével és egy folytatásra nyitott befejezéssel.




Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.2 (az 5-ből). 5 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások