17.09.2008 12:38

112: Vége a játéknak!

  Flattr this
 

Le kell szokniuk a romániai telefonbetyároknak arról, hogy unalmukban a sürgősségi számot hívják! 2008 november végétől nyomukra bukkanhatnak a hatóságok, a bevezetésre váró, amerikai filmekből ismert helymeghatározó segítségével, úgyhogy aki az 112-őt chat-elésre használta, kereshetnek maguknak más szórakozást.

Az 112 diszpécserirodája

Az 112 diszpécserirodája

Megelégelték a Speciális Telekommunikációs Szolgálatnál (STS), hogy évente tízmilliók szórakoznak azzal (tavaly pl. 33 millióan), hogy az 112-es sürgősségi szám diszpécser hölgyeinek idejét rabolják, így kidolgoztak egy helymeghatározós nyomkövetős rendszert, amivel be tudják mérni a hívót akkor is ha mobilról telefonál.

elmondja hol vagy
A rendszer életbe léptetésével egy uniós nyűg is lekerül Románia válláról, mert korábban az Európai Bizottság eljárást indított Románia ellen, kifogásolva, hogy az 112-őt hívók földrajzi helyét nem tudták megállapítani a hatóságok, ha a beérkező hívás mobiltelefon-hálózatból érkezett.

a HP építi
Az országos helymeghatározó rendszer kidolgozásának licitjét a Romtelecom és az Universal Card Systems konzorciuma nyerte meg, a helyi rendszerek kiépítésével a HP Romániát bízták meg.



 

Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 1.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 18. csütörtök,
Ma Andrea, Ilma, holnap Emma ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Németh László.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások