05.09.2023 08:49

XXII. Partiumi Magyar Napok

  Flattr this
 

Helyszín: Szatmárnémeti
Kossuth kert, Tűzoltótorony, Vasile Lucaciu tér
Időpont: 2023 aug 16 - 20
Beugró: ingyenes

Kossuth-kert – Állandó programok

08.00 Szatmári vadászok találkozója. Vadételfőző-verseny a Folk Alapítvány szervezésében. Jó hangulatú programnak ígérkezik a vadászok főzőversennyel egybekötött találkozója. A szabadtűzön, vadhúsból készült ételeket bárki megkóstolhatja majd a helyszínen.
09.00 Veress Ádám PMN főzőverseny. Csapatverseny a legfinomabb szatmári bográcsos étel díjáért. A csapatok három kategóriában versenyezhetnek: a legjobb sertés, marha/birka illetve a legfinomabb hal/vad/szárnyas bográcsos étel.

09.00 Kerékpáros ügyességi verseny, az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti szervezésében, a Pro Racers Satu Mare közreműködésével
-9.00–10.00: helyszíni regisztráció
-10.00-–13.00: start, a résztvevők letekerik egyéni köreiket
-13.00: eredményhirdetés, díjátadó
Korkategóriák (a betöltött életévet vesszük figyelembe): 4-5-6 évesek, 7-8-9 évesek és 10-11-12 évesek. A szervezők kétfős csapatok regisztrációját várják a verseny előtti egy órában, amelyeket egy felnőtt (anya, apa, nagymama vagy nagypapa) és egy 4 és 12 év közötti gyerek alkotja. Az ügyességi és gyorsasági vetélkedőből azok kerülnek ki győztesen, akik a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesítik a nem mindennapi kihívást. Vegyenek részt a kerékpáros vetélkedőn, legyen ez a 22. PMN legvidámabb mementója az egész család számára!
11.00–20.00 Szatmári Termékek vására
10.00–14.00 Baba-mama sarok a Boldog Scheffler János Központ szervezésében. Zenés, verses, mondókás foglalkozás a 0-2 éves korosztály számára. Info stand: tájékoztatás a központban biztosított/ zajló tevékenységekről: koraszülött program, felmérések, terápiás foglalkozások és fejlesztési lehetőségek a gyerekek és a felnőttek részére.
11.00–17.00 Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, hagyományos játékok, kézműves bemutatók a Borókagyökér egyesület szervezésében
11.00–17.00 Fogadj örökbe egy kiskutyát!
11.00–16.00 Kutyasimogató
11.00–16.00 Kisbútor festő workshop Annie Sloan krétafestékkel, a MIK és Cochet Home Decor szervezésében
14.00–17.00 Életmódi egészségsziget a Primagymmel . Te is régóta keresed a megoldást, hogy hosszú távon jól érezd magad a bőrödben? Vagy már majdnem teljesen feladtad a sokadik fogyókúra után? Esetleg már figyelmeztet a tested betegségekkel, hogy itt az ideje változtatni? Akkor jó helyen jársz. Gyere el egy ingyenes testösszetétel mérésre sátrunkhoz, hogy megtudd, hány éves a szervezeted. Minden mérés mellé kapsz egy ajándékkupont, amellyel részt vehetsz egy komplexebb állapotfelmérésen, és eldöntheted, hogy a program neked való-e vagy sem. Lehet, hogy épp az Életmódi életmódváltó program az, amit keresel. Várunk szeretettel!
14.00–18.00 Sakkverseny. Junior sakkverseny (10-14 éves korosztály számára)
14.00–19.00 Íjászbemutató
16.00 Doxity kutyaiskola bemutatója: engedelmesség, ügyesség és őrző-védő feladatok
16.00–24.00 Youthopia chillzone

Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

hirek/2023/augusztus/2-9.jpg
10.00 Miskolci Csodamalom bábszínház: Három kismalac. Ki ne ismerné a házépítő kismalacok és a pórul járt farkas történetét? A vidám, kesztyűs bábjáték a szorgalomról, a kitartásról és a jól végzett munka öröméről szól, de ugyanakkor hibáinkkal, lustaságunkkal is szembesít, hiszen mi magunk is olyanok vagyunk, mint a kismalacok: egyszer kitartóan, lelkiismeretesen dolgozunk, máskor meg hebehurgyán, felületesen …
11.00 Csodamalom bábszínház: Mindent járó malmocska – egyszemélyes vásári komédia    
12.00 Beszélgetés Pásztohy Panka gyerekkönyv-illusztrátorral a Boldog Scheffler János Központ szervezésében Pásztohy Panka korunk egyik legnépszerűbb magyar gyerekkönyv-illusztrátora, aki íróként is alkot. A Pitypang és Lili sorozat a felelős állattartás kérdéseivel foglalkozik a legkisebbek számára. Ennek a sorozatnak két kötete is elnyerte az Aranykönyv-díjat. Pásztohy Pankával az olvasóvá nevelésről beszélgetünk, majd a szerző mesél a gyerekeknek a Pitypang és Lili című mesekönyv sorozatából. A mesélést közös beszélgetés, és dedikálás zárja. A helyszínen a szerzőnél is megvásárolhatóak a kötetek.
14.00–24.00 Helyi bor- és pálinkatermelők vására borkorcsolyás házikóval a Szatmári ízek élelmiszerbolt kínálatával
14.00 Tavesz baktalo! Összeállítás cigány népzenéből a Fekete rózsák tolmácsolásában
16.00 Néptánckavalkád Szatmár Megyei Szamoshát néptáncegyüttes, Szatmári Röpike, szárazberki Lehajló Rozmaring, széri Kukorók, avasújvárosi Bokréta, szilágycsehi Berekenye néptáncegyüttes
20.00 Koszika & The Hotshots
A Koszika & The Hotshots erdély ízű indie, funk, soul, jazzpop muzsikája ismerős lehet már az erdélyi közönségnek. A zenekar egyedi stílusban ötvözi a különböző műfajokat, és magával ragadó multikulturális muzsikájukban megtalálhatók dalszerzőjük, Koszika magyar és angol nyelvű saját dalai, egyaránt, viszont egyik különlegességük, hogy népdalokat is újraöltöztetnek. Koncertjükön saját dalaik, elgondolkodtató szövegeik mellett az is kiderül, hogyan szól egy székely népdal brazíliai kabátban vagy egy román mahala funky nadrágban.

23.00 Canarro - swing manouche koncert
A Canarro zenekar a francia manouche swing (avagy gypsy jazz) stílus egyik legkiválóbb hazai képviselője. Utánozhatatlan hangvételben, saját és jól ismert dallamok: Django Reinhardt zenei öröksége Budapest múlt századi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, és a jazz zenei szabadságával. A zenekar igényes hangzásvilága, egyéni stílusa, közvetlen és unikális zenei élményt nyújt közönségének. A Canarro eleven és izgalmas. 2023-ban Fonogram díjra jelölték a Fonó kiadásában megjelent New York Párizs Budapest című albumukat, amelyet Báró Maszkura, Orbay Lilla, és Caussanel Izabella énekesekkel készítettek közösen.  
01.00 Karaoke

Kossuth-kert - Főszínpad

11.00 Így előzhetjük meg a gerincproblémákat pilatessel és jógával. Gyere, gyakorolj velünk és hozd magaddal a tornaszőnyeget! A bemutatót vezeti Szereday Judit Pilates Mester oktató, Hatha Yoga terapeuta.
18.00 The PhoenixSM
Helyi rendezvényeink rendszeres fellépői, 2011 óta színesítik a szatmárnémeti zenei palettát, tehát már jól ismeri és méltán kedveli őket a szatmári közönség. Ezúttal is remek koncerttel készülnek: alternatív-, punk- és pop-rock ihletésű dalaikat és feldolgozásaikat hallhatják a rajongók.  

21.00 Ossian
Az Ossian zenekar 1986-ban alakult és jelenleg is az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara. Sikerüket a régi klasszikus dalok mellett – Magányos Angyal, A magam útját járom, Mire megvirrad – annak is köszönhetik, hogy folyamatosan alkotnak és az intenzív koncertezés mellett, rendszeresen készítenek új albumokat és rengeteg új dal ér el, korábban sosem látott sikereket. A zenekar ereje az albumról albumra kiforrottabb zenei világ mellett Paksi Endre szövegvilága, gondolatai, amelyet rajongók ezrei idéznek.

Kossuth-kert – Partium Sportsziget

14:00 Játékok, vetélkedők
16:00 A magyar kézilabda meghatározó alakjai és meglepetésvendégek
Elek Gábor: kézilabdás karrierje során már edzői pályafutására készült, 2011-ben és 2012-ben KEK-győzelmet aratott a Ferencváros edzőjeként, 2015-ben pedig magyar bajnok kézilabdaedzővé vált; legutóbb két Magyar Kupát nyert a Fradival, az idei szezon végére, 15 év után visszavonult a vezetőedzői posztról.
Iváncsik Tamás: 2008-ban az év magyar kézilabdázójává avatták, pályafutása során nem kevés trófeát tudhat magáénak: hétszeres magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres norvég bajnok, 2016-ban pedig a Norvég Kupát is megnyerte; 2008-ban, az MKB Veszprém színeiben a Kupagyőztesek Európa-kupáját (KEK) hódította el.
Juhász István: a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sportszakmai igazgatója

18:00 Beszélgetés Bárdosi Sándorral és Dragóner Attilával
Bárdosi Sándor: a Bárdosi Sándor Küzdősport Akadémia elnöke és alapítója, Sydney-ben szerzett olimpiai ezüstérmet 2000-ben, 2005-ben pedig Budapesten hódította el birkózásban a világbajnoki bronzérmet, továbbá junior világ- és Európa-bajnok, többszörös magyar bajnok; 2007-ben dobogón végzett a ChiangMai-ban megrendezett szumó Világbajnokságon, ugyanabban a sportágban pedig kétszeres Európa-bajnok.
Dragóner Attila: a Ferencvárosi TC egykori kulcsfontosságú játékosa, két bajnoki címet és két Magyar Kupát hódított el a zöld-fehérekkel; 28-szoros válogatottsággal rendelkezik, az 1996-os atlantai olimpián lépett pályára Magyarország színeiben, a portugál Guimaraessel pedig az UEFA-kupa csoportkörében szerepelt; legutóbb a Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg sportigazgatójaként aktivált.

Kossuth-kert – Zöld ház

16.00 Tűzzel/tussal. Bob Lóránd és Kállay Attila közös kiállítása

 

 

Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 27. szombat,
Ma Zita, Mariann, holnap Valéria ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Sztevanovity Dusán.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások